Κρουστών

Περιγραφή: 

Μία διαδρομή στην κρυφή και αθέατη γοητεία της μουσικής.

Ο απέραντος κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος από όμορφες νότες. Καμία όμως όμορφη νότα δεν είναι πραγματικά όμορφη, αν δεν βρίσκεται στη σωστή θέση. Ο ρυθμός λοιπόν είναι το εργαλείο που φέρνει κάθε νότα στη θέση της, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη μοναδικότητά της.

Στην Ομάδα Κρουστών της Φ.Ε.Ξ. θα μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο το αλφαβητάρι του ρυθμού και τον τρόπο με τον οποίο αυτό εκφράζεται πάνω σε ένα κρουστό μουσικό όργανο.

Ο ρυθμός είναι η κρυφή ενέργεια που στηρίζει κάθε μουσική σύνθεση. Φόρμα είναι η αφανής συνταγή που δίνει ενδιαφέρον και χάρη στη μουσική. Συμμετέχοντας στην Ομάδα Κρουστών της Φ.Ε.Ξ. θα γίνετε –από την πρώτη στιγμή- μέρος μίας μικρής ορχήστρας που εκπαιδεύεται στο ρυθμό και τη φόρμα της μουσικής.

Με εργαλεία το σώμα, το μυαλό και δύο μπαγγέτες, θα μάθετε να εκφράζετε τη ρυθμική σας διάθεση

πάνω σε ένα κρουστό μουσικό όργανο και θα γνωρίσετε τους ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής από την Λατινική Αμερική έως τη Μεσόγειο και από την Ανατολή έως τα Βαλκάνια και την Ελληνική Παράδοση. Κάθε όμορφη μουσική για να ακουστεί όμορφα πρέπει να παίζεται όμορφα.

Κάθε μουσικό σύνολο -ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό- ακούγεται όμορφα, μόνο αν υπάρχει η συνεργασία και ο συντονισμός των μελών της.

Συμμετέχοντας στην Ομάδα Κρουστών της Φ.Ε.Ξ. θα διαπιστώσετε -από την πρώτη στιγμή- πως τόσο οι πρόβες όσο και οι συναυλίες της, είναι μία διαδρομή στη γοητεία της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Κρουστά λοιπόν Μουσικά Όργανα, Ρυθμός, Φόρμα και Συντονισμός... Αυτό είναι η Ομάδα Κρουστών της Φ.Ε.Ξ.

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν και άτομα που έχουν μικρή ή και καμία σχέση με τη μουσική.

Τα μαθήματα γίνονται Κυριακές και διαρκούν 4-5 ώρες. Μια μέρα την εβδομάδα γίνεται συνάντηση των μελών, για πρόβα, συζήτηση και θεωρία.

Συμμετοχή: 20€ το μήνα

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Μακρής Κώστας 6984169866,

Ροδούλα 6982455644 

Επιμέλεια - διδασκαλία : Βασίλης Βασιλάτος

Πρόγραμμα: 

Κυριακή 12:00 στο σπίτι πολιτισμού 

Δευτέρα 21.00 στο Μουσείο

Επικοινωνία: 
6984169866

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη
T. +30 254 102 5421 F. +30 254 102 5421

Δημιουργία: Starfish & tariqante