Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο
21.02.2019 - 21:00
Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο.
Η κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Περισσότερες πληροφορίες στο http://elmexanthis.blogspot.gr/

Ντίνος Δημόπουλος [1921-2003]
Ο Ντίνος Δημόπουλος υπήρξε ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης και δημιουργός, που έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, δημιούργησε δεκάδες ταινίες που συνδύασαν την εμπορικότητα με την τέχνη και την αισθητική.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θεατρική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο ελεύθερο και στο Εθνικό θέατρο σε έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου. Έγραψε εφτά θεατρικά έργα και σκηνοθέτησε περισσότερες από πενήντα παραστάσεις σε διάφορους αθηναϊκούς θιάσους (Kοτοπούλη, Kατερίνας, Λαμπέτη, Mουσούρη, Διαμαντόπουλου κ.ά.) και εφτά έργα στο Εθνικό.
Σκηνοθέτησε περίπου 50 ταινίες, συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς, και καταπιάστηκε με όλα τα είδη του κινηματογράφου, αφήνοντας αξέχαστες κωμωδίες, συγκινητικά μελοδράματα, αστυνομικά μυστήρια, ακόμα και ταινίες βουκολικού περιεχομένου, που κατέκτησαν πλήθος διακρίσεων.
Έγγραψε ποιήματα, μυθιστορήματα για παιδιά και θεατρικά έργα.
Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη
T. +30 254 102 5421 F. +30 254 102 5421

Δημιουργία: Starfish & tariqante