Κινηματογραφική Λέσχη

Πολιτιστικές Δράσεις

Βιβλίο και Κινηματογράφος – Δον Κιχώτης VS Κόζιντσεφ

O κινηματογράφος συναντά τη λογοτεχνία σ’ έναν μεσότιτλο και …

Σχετικά με το πρόγραμμα του 1ου Εξαμήνου  δείτε  ΕΔΩ

Δον Κιχώτης VS Κόζιντσεφ

«H ελευθερία, Σάντσο, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που χάρισαν οι αιώνες στον άνθρωπο. Καλότυχος σ΄ όποιον ο Θεός έδωσε ένα κομμάτι ψωμί, δίχως να έχει να το χρωστάει σε κανέναν παρά στον ουρανό.» (Απόσπασμα)

Η πορεία του Δον Κιχώτη είναι η πορεία του ανθρώπου για την ανάκτηση της Ψυχής του. Ο κοζιντσεφικός Δον Κιχώτης είναι μια τέλεια μεταφορά του πνεύματος του μεγάλου Θερβάντες. Ο Κόζιντσεφ ζωντανεύει έναν «ιδαλγό του μεγάλου ονείρου», σοβαρό και θλιμμένο σαν φιγούρα του Βελάσκεθ και αστεία μεγαλόπρεπο σαν παλατιανό του Γκόγια.   Βασίλης Ραφαηλίδης

Παίρνει την απόφαση. Έχει διαλέξει το δρόμο. Θυσιάζει το υλικό και πρόσκαιρο για κάτι το πνευματικό και αιώνιο. Ξεφεύγει από τη μάζα, δεν αποδέχεται το ρόλο του σαν χειραγωγούμενου άβουλου όντος.

Μαζί με τον «ΑΜΛΕΤ» και το «ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΗΡ» αποτελούν την τελευταία τριλογία του Kozintsev που διακρίνονται για τη βαθιά τους πίστη στις αρχές του ουμανισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και τον ασυμβίβαστο αγώνα τους ενάντια σε κάθε μορφή μισανθρωπισμού.

*Στις εκδηλώσεις εφαρμόζονται τα  υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σε κλειστούς χώρους