Βραδιά Κλασικού Τραγουδιού με τη Σοφία Βασιλειάδου και τον Δημήτρη Δημόπουλο στο πιάνο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• “Quia respexit”, από το “Maginficat” του Johann Sebastian Bach
• “Vidit suum”, από το “Stabat Mater” του Gianni Batista Pergolesi
• “Wie Melodien zieht es mir”, lied του Johannes Brahms
• “Auf dem Wasser zu singen”, lied του Franz Schubert
• “Zueignung” από τα “Letzte Blätter op.10” του Johann Strauss
• “Ach ich fühl’s”, από την όπερα “Zauberflöte” W. A. Mozart
• “Giunge al fin il momento… Deh vieni”, από την όπερα “Le nozze di Figaro” του W. A. Mozart
• “Les filles de Cadix”, του Leo Delibes
• “Oh mio babbino caro”, από την όπερα “Gianni Schichi” του Giacomo Puccini
• “Αυτη είναι η ηδονή μου”, από τον κύκλο “Τα τραγούδια της προσμονής” του Γ. Κωνσταντινίδη
• “Άνοιξη”, του Σ. Σαμάρα
Η Σοφία Βασιλειάδου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας υπό την εποπτεία του πατέρα της, Λάμπη Βασιλειάδη. Σε ηλικία 9 ετών έγινε μέλος της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στο πρώτο masterclass λυρικού τραγουδιού με τον Γερμανό βαρύτονο Andreas Reibenspies. Τακτικά μαθήματα μονωδίας ξεκίνησε το 2015 με την Ρωσίδα σοπράνο Galina Knysh και από το 2018 φοιτά στην ειδίκευση της Μονωδίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στην τάξη της Αγγελικής Καθαρίου. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές συναυλίες, όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την συνοδεία της Ορχήστρας Πνευστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και του Φωνητικού Συνόλου του Τμήματος υπό την επιμέλεια της Μαρίας-Έμμας Μελιγκοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και Γερμανία με τους Μαρία Θωίδου, Andreas Reibenspies, Nohad Becker, Νικόλα Σπανό, Ειρήνη Τσιρακίδου. Είναι διπλωματούχος Μονωδίας με βαθμό Άριστα 10 παμψηφεί και Ά Βραβείο από το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.
ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Μεγάλωσε στην Κοζάνη όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία έξι ετών. Έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε ηλικία δεκατριών ετών στην Αίθουσα « Παρνασσός» των Αθηνών. Το 1983 πήρε το πτυχίο πιάνου και πτυχίο Αρμονίας με διακρίσεις από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ( Τάξη Τ. Σακελλάριου και Γ. Τσανακά ). Το 1985 πήρε το Δίπλωμα πιάνου με πρώτο Χρυσό Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο από το Δ.Ω.Λ. και πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών ( Τάξη Κ. Νόνη). Τις μεταδιπλωματικές του σπουδές συνέχισε από το 1985 μέχρι το 1987 στο Royal College of Music , London στο πιάνο με τη Ruth Gerald και στη Διεύθυνση Ορχήστρας με τον Christopher Adey και από το 1989 μέχρι το 1991στη Μουσική Ακαδημία Ferenc Liszt της Βουδαπέστης με τον Laszlo Baranyay.
Έχει διακριθεί για την ερμηνεία του αλλά και το φάσμα του ρεπερτορίου του με πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων τόσο σε ρεσιτάλ και εμφανίσεις μουσικής δωματίου , όσο και σε εμφανίσεις με ορχήστρα. Έχει εμφανιστεί με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ,Ορχήστρα Ακαδημίας της Σόφιας, Συμφωνική ορχήστρα της Βάρνας, Συμφωνική Ορχήστρα της Βράτσα, Ορχήστρα Δωματίου της Λάρισας, Ορχήστρα Δωματίου της Μόσχας ), με εξαιρετική στιγμή την παρουσίαση Κοντσέρτου για πιάνο του Alfred Shnittke παρουσία του συνθέτη στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.
Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ και τη γερμανική Ραδιοφωνία. Από το 1999 Διευθύνει την Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.