Πολιτιστικές Δράσεις

Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου

Η καρδιά του πιάνου χτυπά στην Ξάνθη! 30 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου 2024.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης διοργανώνει σε
συνεργασία με το Piano Plus Festival, το Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου, στην πόλη της Ξάνθης στις 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου.

Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν και να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοξενεί το Θερινό Ινστιτούτο. Το κοινό θα απολαύσει επτά μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου και master classes από διακεκριμένους πιανίστες αλλά και νέους, εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες που έρχονται κάθε χρόνο για να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις.

Στόχος του Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου είναι να φέρει κοντά σημαίνοντες καλλιτέχνες από Ελληνικά και διεθνή μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με σπουδαστές και πιανίστες από όλο τον κόσμο. Το θερινό Ινστιτούτο Πιάνου είναι μια μοναδική μουσική εμπειρία για τους καλλιτέχνες, το κοινό και φυσικά τους συμμετέχοντες! Η μουσική αυτή εβδομάδα είναι γεμάτη από συναυλίες, special events, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της παλαιάς πόλης, εκδρομές και φυσικά πολύ διασκέδαση!