Κινηματογραφική Λέσχη

Πολιτιστικές Δράσεις

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας – Μέρα 1η

Το διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  ταξιδεύει στην Ξάνθη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

1   Από το μπαλκόνι |  ΑΡΗΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ 12’

Σύνοψη: Μια μεσήλικη γυναίκα παρατηρεί τον μικρόκοσμο μιαςαθηναϊκής γειτονιάς από το μπαλκόνι της με μικτές αντιδράσεις από όσους -διαρκώς- παρατηρεί, ώσπου δενείναι πια εκεί και αυτός ο μικρόκοσμος αλλάζει για πάντα.

Άρης Καπλανίδης: Σπούδασε animation στην Σχολή Ορνεράκη. Με την μικρού μήκους “Τσόντα” κέρδισε υποτροφία στην Σχολή Σταυράκου. Το 2017 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο Pitching του Φεστιβάλ Δράμας για την ταινία «Από το Μπαλκόνι». Μαζί με τον συν-δημιουργό Ηλία Ρουμελιώτη ίδρυσε την Brosinarts Animation Studios και πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το animation μυθοπλασίας.

2  Α summer place | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ  21’

Σύνοψη :Το καλοκαίρι είναι η μόνιμη νοοτροπία στη Λεμεσό – μια κάποτε μικρή παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου που έχει μετατραπεί σε ολιγαρχικό παράδεισο της Μεσογείου.

Όντας μέλος και θύμα του μετασχηματισμού αυτής της πόλης ως στυλίστρια τροφίμων, η Τίνα βιώνει κατάθλιψη. Την ημέρα των γενεθλίων της είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα πάντα, έως ότου μια ασυνήθιστη συνάντηση της αλλάζει τη ζωή.

Αλεξάνδρα Ματθαίου : Κύπρια σεναριογράφος, σκηνοθέτις και παραγωγός με έδρα το Λονδίνο, την Κύπρο και την Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής LLB και LLM από το King’s College του Λονδίνου και μεταπτυχιακού τίτλου Κινηματογραφικών Σπουδών από το University DISFF2 College του Λονδίνου (UCL). Οι μικρού μήκους ταινίες της έχουν προβληθεί διεθνώς και είναι απόφοιτος από το SarajevoTalents 2018. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο The Discovery Channel στο Λονδίνο και τώρα είναι Επικεφαλής Ανάπτυξης στην εταιρεία παραγωγής Topcut-Modiano με έδρα την Αθήνα. Το 2019, η Αλεξάνδρα προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο φόρουμ Euro-Connection στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont-Ferrand με την επερχόμενη μικρού μήκους ταινία της A SummerPlace (σε αποπεράτωση).

Βrutalia, εργάσιμες μέρες | ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΗΣ  26’

Σύνοψη : Πανομοιότυπα κορίτσια ντυμένα με στρατιωτικά ρούχα εργάζονται κοπιωδώς. Μια μητριαρχική οικογένεια. Μια ολιγαρχική κοινωνία. Τι θα γινόταν αναντικαθιστούσαμε τις μέλισσες με ανθρώπους;

Μανώλης Μαυρής: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε γραφιστικήκαι κινούμενο σχέδιο στην Αθήνα και οπτική επικοινωνία στο Λονδίνο (MA). Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε σημαντικά φεστιβάλ ταινιών παγκοσμίως όπως το φεστιβάλ των Καννών, το BFI του Λονδίνου, το φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαράγεβο και το PÖFF (TallinnBlackNights).

4  Δεν θέλω να  ξεχάσω τίποτα | ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΣΟΥΜΕΛΗ 5’

Σύνοψη: Η Μαριαλένα μιλάει με την αδερφή της στο τηλέφωνο, καθώς ετοιμάζονται να πάνε στην κηδεία της μητέρας τους.

Βαγγελιώ Σουμελή: Εργάστηκε ως κοινωνιολόγος/ερευνήτρια, με εξειδίκευση στην ισότητα ευκαιριών μεταξύ γυναικών και ανδρών στην εργασία μέχρι το 2016 όταν αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον κινηματογράφο. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την τέταρτη μικρού μήκους ταινία της και το σενάριο για την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία.

5  Motorway 65 | ΕΥΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΠΟΥΛΟΥ   15’

Σύνοψη: To Motorway 65 βρίσκεται στην άκρη της πόλης, μέσα στο αστικό βιομηχανικό περιβάλλον του Ασπρόπυργου, όπου ζούν πολλοί μετανάστες και πολλοί Έλληνες Πόντιοι από τη Ρωσία. To Motorway 65 είναι σαν μια διαδοχή μικρών εκρήξεων ζωής κατά μήκος του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στην Αθήνα.

Eύη Καλογεροπούλου: Είναι εικαστική καλλιτέχνιδα και κινηματογραφίστρια. Αυτή την εποχή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Arts του Λονδίνου, και οι ταινίες της έχουν προβληθεί στο Λονδίνο, στην Chisenhale Gallery, τη White Chapel Gallery και το BFI (Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου).

Αναλυτικότερα  για το πρόγραμμα ΕΔΩ

Περισσότερα για το Φεστιβάλ δείτε ΕΔΩ