Φ.Ε.Ξ.

Ο Kαραγκιόζης στην Aυλή με τα Xαμάμ

Το Θρακικό  Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη θα παρουσιάσει παράσταση Καραγκιόζη με δύο έργα:
«Η Aρπαγή της Ελένης» (1821) και «O Δόν Κιχώτης στην Ελλάδα», παάντα όπως γνωρίζετε με ζωντανή μουσική (πανδουράς –σαντούρι-τραγούδι) και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου. Και μην ξεχνάτε ο καλός Καραγκιόζης είναι λαϊκό θέατρο, για παιδιά από ένα έως εκατόν ένα χρονών.

Το Θρακικό θέατρο σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου έχει έδρα την περιοχή παραλίας Ιμέρου- στα όρια του Δήμου Μαρωνείας Σαπών- και διαθέτει δικό του θέατρο τον «Μικρό Διάκοσμο» με ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις. Η ποιοτική δουλειά του είναι γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και γενικά θεωρούνται  οι ανανεωτές  του νεότερου θεάτρου σκιών. Οι δράσεις βέβαια του Μικρού  Διάκοσμου, επεκτείνονται και σε άλλες δραστηριότητες, πλούσια εκδοτική δράση, παραγωγή ταινιών, σκηνοθεσίες σε αρχαία θέατρα κλπ.

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ  ΤΑ ΕΡΓΑ

 «Η Αρπαγή της Ελένης»
Φέτος  τιμάμε τα διακόσια χρόνια της απελευθέρωσής μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Από τότε, πολλοί ζυγοί πέσανε πάνω μας, Ιταλοί, Γερμανοί, Βούλγαροι, μνημόνια, αλλά πάντα καταφέρνουμε –όταν δεν τρωγόμαστε μεταξύ μας- να συνερχόμαστε! Η αφαίμαξη του Ελληνικού πληθυσμού επί Τουρκοκρατίας γινόταν με δύο τρόπους, κάνοντας γενίτσαρους τα Ελληνόπουλα και αρπάζοντας τις Ελληνοπούλες. Εδώ διαπραγματευόμαστε την δεύτερη περίπτωση, φυσικά με ζωηρό και σατυρικό τόνο.

 «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα»
Ο Δόν Κιχώτης είναι ο γνωστός λογοτεχνικός ήρωας του Θερβάντες , που τον βάζουμε να έρχεται στα Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι  προς αναζήτηση της ωραίας Δουλτσιναίας. Δυστυχώς πέφτει πάνω στον  Καραγκιόζη..!

Γενική Είσοδος 5€, οικονομική υποστήριξη του Μουσείου.
ΤΡΕΞΑΤΕ….!!!!!!!