Κινηματογραφική Λέσχη

Πολιτιστικές Δράσεις

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών

Προβολή ταινιών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης και η Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης συνεργασία με το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας  την Πέμπτη 25η Νοεμβρίου 2021 –ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- και ώρα 20:00 στο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης,  στα πλαίσια της 16ημερης εκστρατείας του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εξάλειψης της βίας και της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προβάλουν τις ταινίες:

1.The noir project σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού.       Μυθοπλασία/Fiction, 26΄

 O 16χρονος Ιάκωβος αποφασίζει να σώσει τη μητέρα του, από τα νύχια του μέθυσου, χαρτοπαίχτη πατέρα του, που την κακοποιεί συστηματικά.

2. Every Sunday  σκηνοθεσία Καίτης Παπαδήμα .      Ντοκιμαντέρ/Documentary, 24΄

 Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζει έναν διαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση τους στην κυπριακή κοινωνία. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροή δολοφόνου με θύματα ξένες εργάτριες, προκαλεί τις αντιδράσεις της Φιλιππινέζικης κοινότητας

3. Fake news  σκηνοθεσία  Δημήτρη Κατσιμίρη .       Μυθοπλασία/Fiction, 15΄, 2018

 Μια YouTuber και ο συνεργάτης της σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν το βιασμό μιας κοπέλας από δύο μαύρους. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές στο κανάλι τους. Την ημέρα του γυρίσματος, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

4. Testing Greta σκηνοθεσία   Abbie Lucas.        Μυθοπλασία/Fiction, 11΄,

Η ταινία “Testing Greta” είναι μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βὶας, ειπωμένη με έναν ιδιαίτερο και ανατρεπτικὸ τρόπο. Έχοντας στοιχεία τόσο κωμικά όσο και τραγικά, αφηγείται την ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που στιγμιαία σπάει, αποκαλύπτοντας τη φρικτή αλήθεια της ιδιωτικής της ζωής, πριν ξαναφορέσει την λαμπερή μάσκα της. H ταινία είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν υπάρξει σιωπηλά θύματα κακοποίησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες:

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com

www.fex.org.gr

https://www.facebook.com/FEXANTHI