Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

Μουσική Σκηνή

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη


W.F. BACH Κοντσέρτο για όργανο (Vivaldi) μεταγραφή για πιάνο A. Stradal

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Maestoso – Cadenza ad libitum – Maestoso Pesante
Sehr langsam und cantabile
Fuga
Largo
Finale
R. Wagner – F. Liszt “Ο θάνατος της Ισόλδης” ( Απο την όπερα Τριστάνος και Ισόλδη)
R. Wagner – F. Liszt “O Du mein holder Abendstern” (Από την όπερα Tanhaeuser)
R. Wagner – C. Tausig “Οι Βαλκυρίες” (από την ομώνυμη όπερα)

Διάλειμμα

F. Liszt  – “Ουγγρική Ραψωδία Νο 14”
F. Liszt – “Ουγγρική Ραψωδία Νο 19” (Czardas Nobles)
J. Strauss – Schulz Evler   “Γαλάζιος Δούναβης”, Αραβουργήματα


O καβαλιώτης πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική (Musikhochschule Hannover, Musikhochschule Trossingen, University of Cincinnati) και είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati στις ΗΠΑ,  ως βοηθός καθηγητή στο studio του James Tocco, συμμετείχε ως μέλος της επιτροπής διεθνών μουσικών διαγωνισμών του OMTA (Ohio Music Teachers Association) του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, του Διαγωνισμού για τα βραβεία D. Price στο Mannes College of Music, στη Νέα Υόρκη, του διαγωνισμού “E. Gilels” στην Ουκρανία, του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου της Ταϊλάνδης.

Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες (Φιλαρμονική της Πράγας, Φιλαρμονική της Σουδετίας, Πολωνία, Radio Philharmonic Prague, London Philharmonic, Fairbanks Symphony USA, Kammerorchester Tübingen, Kammerphilarmonie Prague, Τhailand Philharmonic, Wind Orchestra Moscow, Συμφωνικές Νέων Αμβούργου και Μονάχου, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κύπρου), έχει περί τις 400 εμφανίσεις ως σολίστ και πιανίστας μουσικής δωματίου, έχει παίξει στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης,  ενώ έχει ηχογραφήσει δέκα οκτώ (18) δίσκους CD, που κυκλοφορούν από την εταιρία KOCH International, την Aardvark Media (USA), AMP recordings, AMICME CLASSICAL και Hellenic Classical. Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν έργα των Beethoven, Sapp, Scriabin, Poulenc, Szymanowski, Bartoκ, Chopin, Liszt, Tchaikovsky, Brahms, Schumann, Δραγατάκη, καθώς και έργα Μουσικής Δωματίου με το Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου.

Από το Οκτώβριο του 2002 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα. Διετέλεσε υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και  Επιστημονικός Υπεύθυνος της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Ξάνθης, καθώς και  στις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache» στο Schleswig Holstein της Γερμανίας.