Φεστιβάλ “Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι”

Μουσική Σκηνή

Συναυλία MELODIES

Ένα ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο με τον Κωνσταντίνο Λεοντάρη και την Λαμπρίνα
Πρεβεζιάνου με Μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο του βιολιού , από γνωστές άριες της
όπερας και μελωδίες του σπουδαίου Astor Piazzolla. Σε μια εποχή όπου οι μελωδίες έχουν χαθεί! Ένα ταξίδι στο χρόνο με έργα των Bach , Massenet, Dvorak, Debussy , Piazzolla!

Λαμπρινή-Πρεβεζιάνου 
Η Πρεβεζιάνου Λαμπρινή προέρχεται από μουσική οικογένεια. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε μικρή ηλικία από τη μητέρα της, Πρεβεζιάνου Ειρήνη.. Πήρε το 1ο βραβείο στους μαθητικούς διαγωνισμούς στην Περιφέρεια Ηπείρου και Έπαινο Πανελληνίως για δύο συνεχόμενες χρονιές σε ηλικία 11 και 12 ετών στην  κατηγορία ανώτερου επιπέδου . Το 2008 αποφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας τμήμα Λογιστικής. Εργάστηκε σε λογιστικά γραφεία και επιχειρήσεις και συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διευρυμένη Ευρώπη και Περιφερειακές Ανισότητες». Πήρε το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε διεθνή σεμινάρια πιάνου με τον καθηγητή Victor Merzhanov, σε σεμινάριο μουσικής δωματίου με τον Sven Birch και σεμινάρια διδακτικής πιάνου με την καθηγήτρια Σοφία Γιακουμίδου. Πήρε πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα με καθηγητή το Σπύρο Δογορίτη  και πτυχίο αντίστιξης με τη Μερόπη Παπανικολάου. Συνεχίζει τις σπουδές της στη διεύθυνση ορχήστρας με τον μαέστρο Γ. Χλίτσιο. Τα έτη 2016 και 2017 συνέπραξε  με τη Συμφωνική Ορχήστρα Ιωαννίνων ως μέλος της ορχήστρας σε έργα J.S.Bach και G.F.Handel. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως σολίστ , ως συνοδός πιανίστα και σε  συναυλίες μουσικής δωματίου. Διδάσκει πιάνο στο Ιoannina School of Music, στη Μουσική Σχολή Κων/νου Λεοντάρη στα Ιωάννινα.

Κωνσταντίνος Λεοντάρης

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Το  2010 πήρε το Δίπλωμά του στο βιολί και το πτυχίο στη Σχολή Μηχανικός της Επιστήμης των Υλικών. Συνέχισε τις σπουδές του στο βιολί σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών με τον καθηγητή & βιολονίστα Σπύρο Γκικόντη. Έχει δώσει  συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος  και στο Εξωτερικό με σύνολα Μουσικής Δωματίου αλλά και ως σολίστ με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την Ionian Camerata.  Στο παρελθόν συμμετείχε στην Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, στη Συμφωνική Ορχήστρα της Ρόδου, στη Συμφωνική του Δήμου Ιωαννίνων και στην Ιonian Camerata. Τον Ιούλιο του 2017 ίδρυσε τη δική του Μουσική Σχολή στα Ιωάννινα με στόχο να προσφέρει μια πλήρη μουσική εκπαίδευση σε σπουδαστές τόσο στην τεχνική κατάρτιση όσο και στη μουσική ερμηνεία.  Ο ίδιος διδάσκει βιολί, μουσική δωματίου και ορχήστρα. Επίσης έχει συνεργαστεί με αρκετούς φορείς πολιτισμού για την διοργάνωση συναυλιών όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, τη Δημοτική Πινακοθήκη Κερκύρας και την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης.