Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής

Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη  

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα εννέα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη. Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. 

Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.

Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) συμπλήρωσε ήδη 9 χρόνια στην Ξάνθη. Η συνέπεια και η συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων με στόχο τη θεσμοθέτηση αυτών με τη μορφή ενός φεστιβάλ είναι πια γεγονός. Στα χρόνια αυτά καλλιεργήθηκε το πνεύμα συνεργασίας και εθελοντισμού μεταξύ των οργανωτών. Κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό ν’ απολαύσει πραγματικά εξαιρετικές εκτελέσεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στον κ. Λάμπη Βασιλειάδη, Αν. Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ και στους συνεργάτες του. Δημιουργήθηκαν οι υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστήμια, ιδρύματα, και καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δημιουργήθηκαν ακόμη οι τοπικές υποδομές για την οργάνωση, την υλοποίηση εκδηλώσεων και μουσικών παραγωγών και τη δημιουργία εντύπων, ενημερωτικού υλικού για ένα δύσκολο είδος μουσικής στην περιοχή μας. Τέλος, θέσαμε τις βάσεις για μια συνεργασία με τους φορείς που ασχολούνται με τη μουσική και την εκπαίδευση στην περιοχή μας (μουσικά σχολεία, ωδεία και μουσικούς). 

Σχετικά με το νέο Φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη, Ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής στην Ξάνθη. Το νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως στόχο την φιλοξενία φοιτητών και καθηγητών από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια Ελλάδας – Ιονίου, Βουλγαρίας – Φιλιππούπολης και Τουρκίας - Αδριανούπολης. Οι καθηγητές θα διδάξουν στα master class κα θα συμμετέχουν στις συναυλίες, ενώ οι φοιτητές θα συνομιλήσουν με τους υποψήφιους φοιτητές των μουσικών σχολείων της περιοχής και θα συμμετέχουν στα κυριακάτικα πρωινά αλλά και σε άλλες συναυλίες και εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Κυριακάτικα πρωινά με κλασική μουσική.
  • Συμπράξεις με το τοπικό δυναμικό.
  • Παράλληλες εκδηλώσεις με προβολές, μουσικά ραδιοφωνικά αφιερώματα.
  • Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
  • Και φυσικά εξαιρετικές συναυλίες.

 

Το Φεστιβάλ κλασικής μουσικής πραγματοποιείται στην Ξάνθη, κάθε Μάρτιο & Απρίλιο 

Πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ 

Οργάνωση Φεστιβάλ: Καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ: Λάμπης Βασιλειάδης
Παρουσίαση: Στεφανίδης Γιάννης
Οργάνωση παραγωγής: ΦΕΞ – Ράδιο Ξάνθη - Μουσική Σκηνή
Συνδιοργανωτές : Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης - Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ.

Εκδηλωσεις

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη
T. +30 254 102 5421 F. +30 254 102 5421

Δημιουργία: Starfish & tariqante