Εκδόσεις

Πολιτιστικές Δράσεις

Βιβλία της Άννας Τενέζη

Αναζητήστε τα – από τη ΦΕΞ

«Σπύρος Τζεννεττζης ο λαϊκός ποιητής της Ξάνθης»

Συλλεκτική έκδοση της Φ.Ε.Ξ.

Γενική επιμέλεια: Άννα Τενέζη  | Σύνθεση – εξωφύλλου: Γεωργία Μιχαηλίδου

Έκδοση: 2017  |  Α/Μ 300 σελ. με cd  | 10€

Το CD περιέχει πέντε (5) φακέλους (folder) με ηχητικά αρχεία μορφής mp3.  Εκεί ταξινομούνται αναλόγως του περιεχομένου των ηχογραφήσεων.  Έχει επιλεχθεί να παραμείνουν οι ηχογραφήσεις χωρίς ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασία κρατώντας το ύφος της εποχής και του μέσου (κασετοφώνου) που χρησιμοποιήθηκε..

Ο Σπύρος Τζεννεττζής γεννήθηκε στην Κιουτάχεια της Μικράς Ασίας το 1912, όταν ο πατέρας του υπηρετούσε – ως Τούρκος υπήκοος – στον  τουρκικό στρατό, στον α΄ βαλκανικό πόλεμο, από τον οποίο επέστρεψε άρρωστος βαριά και πέθανε μέσα σε λίγες μέρες. Έτσι ο Σπύρος έμεινε ορφανός, όταν ήταν μόλις 40 ημερών. […]

Καθώς μου φεύγεις

Έτος Έκδοσης: 1985 

Α/Μ 300 σελ.

Τιμή ΦΕΞ 10€

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Μια μέρα μια ζωή.

Κυριακή πρωί ο Σπύρος Τζεννεντζής ξεκινά να δει τη γυναίκα του, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έξω από την πόλη.

Καθ’ οδόν αναθυμάται όλη την προηγούμενη ζωή του, από τότε που δεκάχρονος ξεκίνησε από τη Μικρά Ασία και ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, (Ξάνθη) έως τον έρωτά, το γάμο μαζί της, την απόκτηση των παιδιών τους , και μέχρι  τη μέρα αυτήν που θα τη χάσει.

Μια μέρα, μια αναδρομή σε μια ολόκληρη ζωή, που επιχειρεί να χωρέσει σ’ ένα βιβλίο.

Βραβείο μυθιστορήματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για το 1985.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Σελίδες: 208

Α’ Έκδοση, Αρχύτας, Αθήνα 2021

Τιμή : 17€

Το 2022 μάς ήρθε κομίζοντας την υπόσχεση και την ελπίδα ότι τα δεινά που μας επέφερε η πανδημία του Covit 19 θα υποχωρήσουν, αν όχι θα εξαλειφθούν. Πράγμα, που όλοι ευχόμαστε και επιθυμούμε.

Παράλληλα όμως ήρθε, για να μας θυμίσει την αποφράδα εκείνη χρονιά του 1922, τη χρονιά της μεγάλης καταστροφής και του ανήκεστου ολέθρου του Μικρασιατικού πληθυσμού.

Εκατό χρόνια από τότε! Και όμως ο απόηχος είναι ακόμη ζωντανός. Ευκαιρία φέτος να ξαναδούμε τα γεγονότα, να τα αναστοχαστούμε και να τα επανεκτιμήσουμε.

Αυτό κάνει σε κάποιο βαθμό το βιβλίο μου. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό, που έγραψα μετά από τα δύο ταξίδια που έκανα στην πατρίδα των γονιών μου, Κιουτάχεια, και συνοδεύεται με τις φωτογραφίες που έβγαλα εκεί.   Αννα Τενέζη 2022

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ αναζητήστε το ΕΔΩ

Για αγορά – παραγγελίες
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη 
Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986
fexanthis@gmail.com   fexorg@otenet.gr