Με 24 Γράμματα & όχι μόνο

Ομάδες & Εργαστήρια

Βιβλιοπαρουσίαση – Χρακ!

Νέα κυκλοφορία: Χρακ! – Γιώργος Μελίτος

Τετάρτη 18  Μαΐου 2022  [19.30]

 Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Κυκλοφόρησε από τις εκδ. Άνω Τελεία το μυθιστόρημα… εργολαβικής φαντασίας «Χρακ!» του Γιώργου Μελίτου από την Ξάνθη. Ένα δημόσιο έργο που περιμένει να ανατεθεί, μια μίζα που πρέπει να δοθεί. Ένας φωτογραφικός διαγωνισμός, ένας νεαρός αρχιτέκτονας με ζητήματα αυτοπεποίθησης, ένας Πάπας, μια οικογενειακή τραγωδία. Μια ιστορία γεμάτη στοχασμό, παρασκήνιο και χιούμορ.

«Γιατί χτίζουμε; Για να νικήσουμε τον χρόνο, να γίνουμε αθάνατοι. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο είδος αισιοδοξίας κρυμμένο μέσα στο να σχεδιάζεις κτίρια που θα στέκονται για εξήντα και βάλε χρόνια. Μέτρα τις παραδοχές ότι θα υπάρχει κόσμος σε εξήντα χρόνια κι ότι θα τον κατοικούν άνθρωποι, ότι ακόμη θα χρειάζονται να φάνε και να κοιμηθούν και να βουρτσίσουν τα δόντια τους, ότι θα χρησιμοποιούν πόρτες, ότι θα κάνουν οικογένειες… Λίγοι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι από τους μηχανικούς. Κι εκεί μέσα κάπου υπάρχει και η ελπίδα ότι δεν θα έχουν λόγο να κατεβάσουν την πινακίδα με το όνομά τους από την είσοδο του κτιρίου.»

Το βιβλίο θα υπογράψει ο συγγραφέας στο τέλος της παρουσίασης και είναι διαθέσιμο με παραγγελία σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, καθώς και ηλεκτρονικά στον ιστότοπο των εκδ. Άνω Τελεία.

Ο Γιώργος Μελίτος γεννήθηκε το 1992. Ζει στην Ξάνθη σχεδιάζοντας φωτοβολταϊκά, παίζοντας μουσική στα συγκροτήματα Cumon και Dorian Shroom, γράφοντας. Το «Χρακ!» είναι το πρώτο του γραπτό που έγινε βιβλίο.