Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

Μουσική Σκηνή

Μουσική δωματίου, τσέλο και πιάνο

Δευτέρα 11 Απριλίου [20.30] Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Μουσική δωματίου, τσέλο και πιάνο

Δημήτρης Πάτρας και Μαριλένα Λιακόπουλου

16ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη  Απρίλιος 2022

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  σε  συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,  οργανώνει από τις 10 έως και 17 Απριλίου 2022 το 16o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

L.v.Beethoven 

12 παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα από Ορατόριο του Χαίντελ «Ιούδας Μακκαβαίος», Wo O 45

Σονάτα σε σολ ελάσσονα, op.5 Nr. 2

Adagio sostenuto e espressivo | Allegro molto più tosto presto | Rondo-Allegro 

             ——— 

Camille Saint-Saëns

Allegro appassionato, op. 43

Σονάτα σε ντο ελάσσονα, op. 32

Allegro | Andante tranquillo sostenuto |  Allegro moderato 

*Σχετικά με το Φεστιβάλ ΕΔΩ

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων

*Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 25410 25421

..

Μαριλένα Λιακοπούλου, πιανίστα

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε πιάνο (τάξεις Νόρας Λουκίδου και Τζένης Σημηριώτη) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση της, συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στον διεθνούς φήμης πιανίστα Bernard Ringeissen (Παρίσι), και στράφηκε ιδιαίτερα στην ερμηνεία της γαλλικής μουσικής.

Εμφανίζεται συχνά σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες στις ελληνικές και ευρωπαϊκές σκηνές και ακολουθεί μια πλούσια καριέρα στο χώρο της μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το ρεπερτόριο της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κονσέρτων και έργων μουσικής δωματίου.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Τρίο Θεσσαλονίκης. Από το 1991 κατέχει τη θέση της Α΄ κορυφαίας στο πιάνο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη μουσική σταδιοδρομία της, η Μ. Λιακοπούλου ακολούθησε νομικές σπουδές, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δίκαιο της Τέχνης.

..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Δημήτρης Πάτρας, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους έλληνες ερμηνευτές της γενιάς του. Αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές κοντά σε διακεκριμένους σολίστ και παιδαγωγούς όπως ο F.J. Sellheim (Ανόβερο, Γερμανία) και André Navarra (Βιέννη, Αυστρία), ξεκίνησε την καρριέρα του, με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ελλάδος και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το ρεπερτόριο του καλύπτει ένα μεγάλο εύρος μουσικών δημιουργιών, από το μπαρόκ μέχρι τα τελευταία έργα των σημαντικότερων συνθετών της εποχής μας, μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί ειδικά για τον ίδιο. Εκτός από τις πολυάριθμες εμφανίσεις του σε συναυλίες ατομικές, μουσικής δωματίου αλλά και ως σολίστ με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, ο Δημήτρης Πάτρας έχει επίσης συμμετάσχει ως σολίστ βιολοντσέλου σε παραστάσεις σύγχρονου θεάτρου, σύγχρονου χορού και multimedia performances.

Διετέλεσε επί δεκαπενταετία Α´ κορυφαίος σόλο βιολοντσελίστας στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις εμφανίσεις, η αγάπη για την Τέχνη του τον οδήγησε στη διδασκαλία. Δίδαξε σε πολυάριθμα διεθνή master classes σε όλον τον κόσμο, είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Βιολοντσέλου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, και είναι τακτικός καθηγητής βιολοντσέλου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδρύσει το σύνολο βιολοντσέλου “Violoncellissimo” το οποίο αποτελείται από 30 και πλέον τσελίστες, -όλοι τους απόφοιτοι της τάξης του -, θέλοντας να αναδείξει τις ανεξάντλητες ηχητικές δυνατότητες έκφρασης του οργάνου, και για το οποίο σύνολο ήδη έχουν γραφτεί έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών που παρουσιάζονται με μεγάλη επιτυχία.

Μην χάσετε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Αναλυτικά στο ημερολόγιο εκδηλώσεων ΕΔΩ

Για σπουδαστές μουσικής- ωδεία…  συναυλίες κατόπιν συνεννοήσεως.

*Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 25410 25421

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λάμπης Βασιλειάδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιάννης Στεφανίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Φ.Ε.Ξ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τ.Μ.Σ.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΜΥΡΔΕΞ

 Με την υποστήριξη των: ΣΕΚΕ • SMIRDEX • ΠΥΡΓΕΛΗ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • ΣΚΑΡΠΕΛΟ •  ΥΔΡΩ COSMOS • ΟΡΦΕΑΣ• ΑΒΑΞ • ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ • PROGRESS • CAFFEINE • ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ • ALFA ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟY •SCHUR FLEXIBLES • ΡΟΔΟΠΗ

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986