Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

Μουσική Σκηνή

Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης πιάνου Ιονίου Πανεπιστημίου

Τρίτη 12 Απριλίου [20.30] Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

16ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην ΞάνθηΑπρίλιος 2022

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  σε  συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,  οργανώνει από τις 10 έως και 17 Απριλίου 2022 το 16o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

[19.30] στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης

σε συνεργασία και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο οργανώνουμε « Ένα στρογγυλό τραπέζι συζήτησης» με τίτλο «Από το Ιόνιο στο Δημοκρίτειο – Αρχή και τέλος της Εγνατίας οδού», όπου διδάσκοντες και διδασκόμενοι των δύο ακριτικών πανεπιστημίων της χώρας, Δύσης και Ανατολής,  συναντιούνται, συζητούν, προβληματίζονται για την ακαδημαϊκή και φοιτητική ζωή στην αρχή και το τέλος της Εγνατίας οδού, προβλήματα, ευκαιρίες, προκλήσεις. 

[20.30] Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης πιάνου Ιονίου Πανεπιστημίου

Γιώργος Κυριαζίδης, Παναγιώτης Γαρμπής, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Γιάννης Αραμπατζόγλου, Αποστόλης Κωνσταντάκης.

Μία Συναυλία του Ιονίου Πανεπιστημίου αφιερωμένη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Αποστόλης Κωνσταντάκης – F. Liszt, Hungarian Rhapsody No. 12, S. 244 in C-sharp minor

Ιωάννης Αραμπατζόγλου – S. Rachmaninoff, Piano Sonata No.2, Op.36 in B-flat minor (1931 version)

Παναγιώτης Γαρμπής – Ernő von Dohnányi, Du und Du walzer von Johann Strauss / M. Ravel, Le Tombeau de Couperin, No.6 Toccata

Παναγιώτης Παπαϊωάννου – L. v. Beethoven, Sonata op. 10, No. 1 in C minor

Γιώργος Κυριαζίδης – A. Scriabin, Piano Sonata No.5, Op.53

*Σχετικά με το Φεστιβάλ ΕΔΩ

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τις εκδηλώσεις..

*Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 25410 25421

Οι Φοιτητές :

Ο Γιώργος Κυριαζίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών. Το 2008 ξεκίνησε να φοιτά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την καθηγήτρια Σαμπρίνα Θώμου, από όπου και πήρε πτυχίο πιάνου. Το 2017 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και φοιτά στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Hideyo Harada, Eri Nakagawa, Robert Shatterlee και Nico Benadie. Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Φλώρινα κ.α.

Ο Παναγιώτης Γαρμπής γεννήθηκε στην Κεφαλονιά . Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα 6 στο ωδείο Αργοστολίου “Ρόκκος Βεργωτής”.  Το 2017 συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά με την καθηγήτρια Μάρω Φραγκούλη , και με την οποία πήρε το δίπλωμα πιάνου το 2019. Το 2020 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση εκτέλεσης και ερμηνείας (πιάνο ) με τον καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Βασίλη Βαρβαρέσο.

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 2001. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών με την κ. Λουκία Επιφανίου. Το 2016 πέτυχε με διάκριση (distinction) στις εξετάσεις πιάνου ABRSM grade 8 των Royal Schools of Music. Φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Λάρνακας (2016-2019) με καθηγητές πιάνου τον κ. Πλωτίνο Μικρομάτη και την κ. Αιμιλία Μιχαήλ όπου αρίστευσε και πρώτευσε. Πλέον φοιτά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Κύπρο με τους: Χριστόδουλο Γεωργιάδη, Μανώλη Νεοφύτου και Έλενα Μουζάλα. Το 2020-2021 παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων με τον Prof. Christian A. Pohl, καθηγητή του κονσερβατορίου της Λειψίας.

Ο Γιάννης Αραμπατζόγλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1999. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο τοπικό Μουσικό Σχολείο και συνέχισε στο ωδείο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών με τον Ηλία Στασινό. Το 2017 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα και φοιτά στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με την Hideyo Harada, τον Thomas Rosenkranz, την Eri Nakagawa, τον Claudio Curro Dossi, τον Dmitry Rachmanov και άλλους.

Ο Αποστόλης Κωνσταντάκης γεννήθηκε το 2000 στη Ρόδο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5. Έπειτα αποφοίτησε από τη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου όντας μαθητής της Ευτυχίας Σπύρου. Από το 2015 μέχρι το 2017 απέσπασε βραβεία  από 5 διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς πιάνου. Το 2018 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας και στην κατεύθυνση πιάνου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Πήρε μέρος σε σεμινάρια με τους Hideyo Harada, Claudio Curro Dossi, Dmitry Rachmanov, Thomas Rosenkranz, Robert Shatterlee, Nico Benadie, Igor Petrin, Ναταλία Μιχαηλίδου, καθώς και σεμινάριο συνοδείας κλασσικού τραγουδιού με τον Andreas Reibenspieß. Έχει παίξει σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Αθήνα, στο Landsberg της Γερμανίας, στην Κέρκυρα, στην Ξάνθη, στη Φλώρινα καθώς και σε πολλούς συναυλιακούς χώρους της Ρόδου.

Μην χάσετε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Αναλυτικά στο ημερολόγιο εκδηλώσεων ΕΔΩ

Για σπουδαστές μουσικής- ωδεία…  συναυλίες κατόπιν συνεννοήσεως.

*Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 25410 25421

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λάμπης Βασιλειάδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιάννης Στεφανίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Φ.Ε.Ξ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ | ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τ.Μ.Σ. | ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΝΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΜΥΡΔΕΞ

Με την υποστήριξη των: ΣΕΚΕ • SMIRDEX • ΠΥΡΓΕΛΗ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • ΣΚΑΡΠΕΛΟ •  ΥΔΡΩ COSMOS • ΟΡΦΕΑΣ• ΑΒΑΞ • ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ • PROGRESS • CAFFEINE • ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ • ALFA ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟY •SCHUR FLEXIBLES • ΡΟΔΟΠΗ

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com