Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής

Μουσική Σκηνή

Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικήςστην Ξάνθη 2022

«η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της ανατολής»

Εξαιρετικές μουσικές, σε πανέμορφους χώρους…

Συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις κι αφιερώματα..

η μουσική της Ξάνθης

μετά την άφιξη των προσφύγων του 1922

Σε μια περιοχή όπως η Ξάνθη όπου η συνύπαρξη των ανθρώπων  δεν έπαψε ούτε μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών (μη ανταλλάξιμη περιοχή) το φεστιβάλ θα ανάδειξη φέτος τη μουσική παράδοση της περιοχής που εμπλουτίστηκε με τα στοιχεία των προσφύγων από τη Μικρά Ασία τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη.

Τo φεστιβάλ ανατολικής μουσικής για δέκατη τέταρτη χρονιά οργανώνει το πλούσιο πρόγραμμά του καθ΄ όλη τη διάρκεια του  καλοκαιριού.

Λόγω του επετειακού χαρακτήρα του 1922, θεματικός οργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Σύλλογος – Μικρασιάτες Ξάνθης, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, που ήταν από τους αρχικούς συνδιοργανωτές. Ένα πλούσιο  πρόγραμμα με πολλές συναυλίες στα προσφυγικά χωριά και με προοπτικές για συνεργασίες  στο μέλλον .

Οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά  προγράμματα του Φεστιβάλ και παρουσιάζεται σε τρία μέρη με στόχο να καλύψει το  σκοπό του Φεστιβάλ «Μουσική – χώρος – χορός»*, αλλά και με τη διάρκεια του να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητές της περιοχής μας. Δείτε τη δομή του προγράμματος.