Πωλητήριο – Cafe

Πωλητήριο

Στο Πωλητήριο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει επιλεγμένα αντικείμενα τέχνης που είναι άμεσα επηρεασμένα από τα εκθέματα του μουσείου. Μέσα από ένα σύνολο έργων η σύγχρονη αισθητική συνομιλεί με την μακραίωνη παράδοση του τόπου μας. Μέσα από  μια ποικιλία χρωμάτων, υλικών και τεχνικών μπορείτε να διαλέξετε συλλεκτικά είδη και δώρα. Ακόμη κανείς μπορεί να προμηθευτεί από το πωλητήριο εκδόσεις με ποικίλα θέματα από τον λαϊκό πολιτισμό έως τους σύγχρονους συγγραφείς και λογοτέχνες της Ξάνθης.

Καφέ

Καλά κρυμμένη πίσω από το επιβλητικό αρχοντικό του μουσείου βρίσκεται η μοναδική αυλή με τα χαμάμ της Ξάνθης. Μπορεί τα χαμάμ να μην βρίσκονται πια σε λειτουργία, στον χώρο τους όμως θα βρείτε ένα από τα ωραιότερα μυστικά καφέ της πόλης.

Ανοικτό τους καλοκαιρινούς μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ,  περιμένει να φιλοξενήσει τους επισκέπτες μακριά από κραυγές και θορύβους. Εκεί μπορεί να απολαύσει κανείς από ευωδιαστό καφέ μέχρι δροσερά κοκτέιλ κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό της Παλιάς Πόλης. Ένα μέρος όπου η διασκέδαση συνδυάζεται αρμονικά  με την ιστορία και την παράδοσή μας.

Ανακαλύψτε το καφέ του μουσείου και θα νιώσετε ότι θα γίνει το αγαπημένο σας στέκι στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.