Ομάδα Αυτογνωσίας

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο

Η Ομάδα Αυτογνωσίας μετά από πολύχρονη παρουσία της στα εργαστήρια της Φεξ, παραμένει σταθερή στο να στηρίζει και να διαφωτίζει ανθρώπους που πήραν απόφαση να αλλάξουν έστω κάτι μικρό στη ζωή τους..

Η ομάδα λειτουργεί με την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt που είναι μια ανθρωποκεντρική και υπαρξιακή προσέγγιση. Τα μέλη της ομάδας σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό και ασφαλές αφήνονται να εκφράζουν τις δυσκολίες ή εντάσεις που τους απασχολούν, με στόχο την ανακούφιση και εσωτερική γαλήνη. Η ομάδα λειτουργεί σε εχέμυθο πλαίσιο για το οποίο υπάρχει σχετική ενημέρωση και δέσμευση. Μέσα από αλληλεπίδραση μελών, βιωματικές ασκήσεις και νέες γνώσεις ψυχολογίας τα μέλη αποκτάνε επίγνωση και νέα οπτική για τη ζωή και τα άκαμπτα μοτίβα τους.

Πολλές από παρακάτω ερωτήσεις όπως: «ποίος/ ποιά είμαι? Τι χρειάζομαι? Ποιες είναι οι ανάγκες μου? Πόσο ουσιαστική είναι η ζωή μου? Ποια είναι η προσωπική μου αλήθεια? κτλ», βρίσκουν τις απαντήσεις τους κατά τη διάρκεια ή στην ολοκλήρωση των συναντήσεων της αυτογνωσίας.

Οι ομάδες συντονίζονται με αρχές ψυχοθεραπείας Γκεσταλτ και μέσα από αλληλοεπίδραση, γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις ο στόχος είναι καλύτερη αυτό-γνωσία του Εαυτού και της διαδικασίας του…                                              

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου

Μαρίνα Κατσικίδου- Ψυχολόγος ΑΠΘ,
Ψυχοθεραπεύτρια GESTALT. Τραυματοθεραπεύτρια (CRM).
M.Sc Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα “Βίλχελμ Ράιχ”.

Δάσκαλοι Εργαστηρίου

Μαρίνα Κατσικίδου- Ψυχολόγος ΑΠΘ

Πρόγραμμα

Οι ομάδες Αυτογνωσίας της ΦΕΞ επιστρέφουν ανανεωμένες και με διπλή μορφή:

1)   Ομάδα Αυτογνωσίας παλιών μελών μια φορά το μήνα διάρκειας 4ωρών. Έναρξη πρώτης συνάντησης τον Οκτώβριο, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί.

 

2)   Ομάδα Αυτογνωσίας νέων μελών δυο φορές το μήνα διάρκειας 6ωρών. Έναρξη ομάδας Ιανουάριο 2024.

Κόστος Συμμετοχής

Επικοινωνία

Γραμματεία Φ.Ε.Ξ. / τηλ. 25410 25421

Ανακοινώσεις Εργαστηρίου

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης συμμετέχει ενεργά και στην 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ, Ψυχική & Σωματική Υγεία στην ΑΜΘ. Την Πέμπτη 21/9…
Γίνε Μέλος
Εγγραφή
γίνετε μέλος της ΦΕΞ και κερδίστε εκπτώσεις σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια και άλλα μοναδικά προνόμια!
Στήριξε το Μουσείο
Κάντε την δωρεά σας
υποστηρίξτε με την προσφορά σας, τη λειτουργία και τις δράσεις του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης