Θεατρικά Εργαστήρια

«Οδος Ονείρων» & «Παράβασις»

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο

 
Δεν αναζητούμε την ιστορική πραγματικότητα αλλά τον τρόπο απόδοσης και κατανόησης της θεατρικής τέχνης.  Έτσι πολύ γενικά μπορούμε να δούμε το θέατρο να παρουσιάζεται και να κατανοείται ως κατεστημένο, ως τελετουργικό ή ακόμη ως θέατρο του παραλόγου κι ακόμη ως θέατρο της αμεσότητας.   Πήτερ Μπρούκ.
 

Το Θεατρικό Εργαστήρι ιδρύθηκε το 1973.

Οργάνωσε μαθήματα θεατρικής παιδείας, συνεργάστηκε με το κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και παρουσίασε παραστάσεις στην πόλη και τα χωριά του Ν. Ξάνθης.

Το 1995 με την επωνυμία “Οδός Ονείρων” ξεκίνησε ένα δεύτερο κύκλο θεατρικών δραστηριοτήτων, και ενισχύθηκε με τη δεύτερη ομάδα «Παράβασις» όπου οργανώνουν μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού… σκηνοθεσίας.

Στόχος η προσπάθεια των μελών του να γνωρίσουν από κοντά τον ονειρικό κόσμο του θεάτρου και να ελκύσουν και άλλους σ’ αυτόν.

Κάθε χρόνο οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις, όπου παρουσιάζονται έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Διοργανώνουν σεμινάρια, που αφορούν θέματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας, ιστορίας θεάτρου, χρήσης μεθόδων υποκριτικής στην εκπαίδευση κλπ. και συμμετέχουν σε  λογοτεχνικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων.

Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Λία Δαμιανάκη

Πρόγραμμα

Τετάρτη 20:00-22:00

Κυριακή 19:00-21:00

Τοποθεσία

Καπναποθήκη ΦΕΞ

Επικοινωνία

Γραμματεία Φ.Ε.Ξ. / 25410 25421

Ανακοινώσεις Εργαστηρίου

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης συμμετέχει ενεργά και στην 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ, Ψυχική & Σωματική Υγεία στην ΑΜΘ. Την Πέμπτη 21/9…
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ [21.00]  ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΦΕΞ –Πλάτωνος 27 «Οι Κόρες» της Γλυκερίας Μπασδέκη Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι “Σφάξε τη μία την ομορφιά να πιει το…
Γίνε Μέλος
Εγγραφή
γίνετε μέλος της ΦΕΞ και κερδίστε εκπτώσεις σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια και άλλα μοναδικά προνόμια!
Στήριξε το Μουσείο
Κάντε την δωρεά σας
υποστηρίξτε με την προσφορά σας, τη λειτουργία και τις δράσεις του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης