Σύγχρονη Πειραματική Μουσική Σκηνή

ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ

Η Χρυσαλλίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει τις μουσικές και μη δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην Ξάνθη από το 2005 με βασικούς διοργανωτές δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της πόλης, την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ) και το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ).

Η ιδέα για την έναρξη αυτής τη προσπάθειας προέκυψε μέσα από ένα κλίμα φιλίας, αυθορμητισμού και συνεργασίας μεταξύ ατόμων από την Ξάνθη και την Αθήνα (μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ, της ΦΕΞ και της δισκογραφικής absurd). Με τον καιρό δημιουργήθηκε ένας ευρύτερος κύκλος φίλων από την πόλη της Ξάνθης με την αποφασιστική συμμετοχή ομάδας φοιτητών του Δ.Π.Θ.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες, εγκαταστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, παραστάσεις, περφόρμανς και dj parties ενώ, έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 120 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και άλλες χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η βΙταλία, η Ελβετία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Αμερική, η Βραζιλία, και ηΑργεντινή.

Οι συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Σπίτι Πολιτισμού, στις Καπναποθήκες Π, σε ιδιωτικούς χώρους αλλά και στους δρόμους της πόλης.

Υπεύθυνος: Μιχάλης Ελαφρός, τηλ 2541025421

Περισσότερα στο chrysallida.gr