Κινηματογραφική Λέσχη

Πολιτιστικές Δράσεις

Dogman

6η Μέρα προβολών από το 8° αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα.

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε | Matteo Garrone | Παραγωγή: 2018 | Παίζουν: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi, Laura Pizzirani, Aniello Arena | Διάρκεια: 120’

Σύνοψη: Δύο παλιοί φίλοι. Ο Marcelo, είναι ένας γκρουμερ σκύλων, φυσιογνωμικά άκακος και εσωστρεφής, αφοσιωμένος στην δουλειά του και την κόρη του. Στην αντίπερα όχθη, ο Simoncino είναι ένας νεαρός με φανερή απουσία ενσυναίσθησης, βίαια ένστικτα και μπλεγμένος σε όλα τα είδη παρανομίας. Κοινός τόπος και των δύο: η κοκαΐνη. Μέσω αυτής, δημιουργείται μία σαδομαζοχιστική σχέση, με ολέθριες και για τους δύο συνέπειες. Ο Simoncino, διαθέτοντας σωματική υπεροχή αναγκάζει τον Marcelo να συμμετέχει σε μία σειρά από ριψοκίνδυνες αποστολές, μη μπορώντας ο τελευταίος να αντιδράσει ουσιαστικά. Ο Μαρσέλο όχι μόνο δεν αντιστέκεται, αλλά καταλήγει στην φυλακή προκειμένου να μην προδώσει τον Simoncino, ύστερα από μία ληστεία.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Ο εγκλεισμός και η στέρηση της ελευθερίας, λειτουργεί σαν καθρέφτης της προηγούμενης ζωής του Μαρσέλο, επιδρώντας σαρωτικά μέσα του. Η φυλακή γίνεται οδηγός επιβίωσης στον εξωτερικό κόσμο, κάτι που μοιάζει να είναι ένα σχόλιο του Garone για την εξέλιξη της σημερινής κοινωνίας. Ο ισχυρός καθορίζει τις εξελίξεις μόνο όταν ο ανίσχυρος βρίσκεται σε σύγχυση και σε ανημποριά. Τελικά η δικαιοσύνη θα αποδοθεί αλλά με όρους “ζούγκλας”, έχοντας συνθλίψει την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ύπαρξης, διαγράφοντας οριστικά κάθε ευκαιρία ουσιαστικής επανένταξης.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-jhYV5-yUsw

Περισσότερα για το Αφιέρωμα ΕΔΩ