Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Αύγουστος 2024
  • Π
    1
  • Π
    2
  • Σ
    3
  • Κ
    4
  • Δ
    5
  • Τ
    6
  • Τ
    7
  • Π
    8
  • Π
    9
  • Σ
    10
  • Κ
    11
  • Δ
    12
  • Τ
    13
  • Τ
    14
  • Π
    15
  • Π
    16
  • Σ
    17
  • Κ
    18
  • Δ
    19
  • Τ
    20
  • Τ
    21
  • Π
    22
  • Π
    23
  • Σ
    24
  • Κ
    25
  • Δ
    26
  • Τ
    27
  • Τ
    28
  • Π
    29
  • Π
    30
  • Σ
    31

Σάββατο
31 Αυγούστου
2024
Milonga “ElBarrioAntiguo”
Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ
21:00

Η ομάδα Tango Aires της ΦΕΞ, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, διοργανώνει την Milonga El Barrio Antiguo της νέας χορευτικής χρονιάς.

Φορέστε το χαμόγελό σας και ελάτε να "βαδίσετε" στα μουσικοχορευτικά μονοπάτια του Αργεντίνικου Tango.

Η Ομάδα Τάνγκο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης αποτελεί σημείο αναφοράς για το Tango στην πόλη και απευθύνεται σε όσους ήδη το έχουν αγαπήσει αλλά και σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν.

 Οργάνωση: ΦΕΞ – ομάδα Tango Aires της ΦΕΞ (fb: Tango FeXanthis)

Σάββατο
31 Αυγούστου
2024
«ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕΣ»
Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ
19:00

Στην ωραιότερη αυλή της παλιάς πόλης, στην αυλή με τα Χαμάμ, το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 19:00, το Βιβλιοπωλείο Πυργελή  σας προσκαλεί να γνωρίσετε την Δημιουργό Χαμόγελων  Σταυρούλα Μαστροδήμου. 

Πώς φτιάχνει τα χαμόγελα δεν μπορώ να αποκαλύψω. Σας υπόσχομαι όμως πώς αυτό  το απόγευμα δεν θα το ξεχάσετε Ποτέ !

Σταυρούλα Μαστροδήμου συγγραφέας. Κυκλοφορεί Εκδόσεις Πουά.

Οργάνωση: ΦΕΞ - Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Βιβλιοπωλείο Πυργελή. 

Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο
31 Αυγούστου
2024
Έκθεση ζωγραφικής του Διογένη Παπαδόπουλου
Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
19:00

O Διογένης Παπαδόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός. Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Η ζωγραφική είναι ο τρόπος που επιλέγει για να εμπλουτίζει την καθημερινότητά του.

Το ενδιαφέρον του για τα κόμιξ ήταν το έναυσμα για να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Πηγή της έμπνευσής του είναι το ανθρώπινο σώμα και κυρίως ο αισθησιασμός που αποπνέει το γυναικείο σώμα. Όπως αναφέρει:

«Η πηγή της έμπνευσής μου είναι το ανθρώπινο σώμα, καθώς κάθε μέρα διαπιστώνω ότι είναι ατέρμονο. Κυρίως όμως, ο αισθησιασμός που αποπνέει το γυναικείο σώμα. Η εκφραστικότητα και η αισθαντικότητα είναι πράγματα που με παρακινούν να ζωγραφίζω άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε φαντασιακά.»

Υellow Pages

Mε επιρροές από E.Schiele & T. Lautrec,  ο Δ. Παπαδόπουλος δημιουργεί μια σειρά έργων όπου επικρατεί το θηλυκό στοιχείο τονισμένο με το κίτρινο χρώμα. Με κύρια υλικά τις τέμπερες και τα λάδια.

Διογένης Παπαδόπουλος