PANTELIS STOIKOS LIKE QUARTET – Συναυλία στη ΦΕΞ
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 21:30, το Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ υποδέχεται το PANTELIS STOIKOS LIKE QUARTET, το μουσικό σχήμα του τρομπετίστα Παντελή Στόικου με τη συμμετοχή των Λάκη Τζήμκα (ηλ. μπάσο) και Γιώργου Κλουντζού-Χρυσίδη (τύμπανα).
Το σχήμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Jazz Festival Chellah στο Μαρόκο (2018), συνέχισε με εμφανίσεις σε σκηνές και φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, ενώ το 2019 συμμετείχε στο NIOU Jazz Festival στα Τίρανα. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμπράξη τους με τους Ivo Papazov και Milcho Leviev στη Θεσσαλονίκη.
Η μουσική τους συνδυάζει σύγχρονη jazz με στοιχεία από την ελληνική και βαλκανική παράδοση, δημιουργώντας ένα ύφος που ισορροπεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Το νέο σχήμα δημιουργήθηκε με αφορμή τον καινούργιο δίσκο του Παντελή Στόικου και την ανάγκη παρουσίασης συνθέσεων από το ευρύτερο έργο του.
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο Σπίτι Πολιτισμού στις 21:30