Παιδικό Μουσικό Θέατρο

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο

Διαθέτοντας έντονη συναισθηματικότητα και κινητικότητα, τα μικρά παιδιά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και δεκτικά στην επίδραση της μουσικής τέχνης, του χορού και του θεάτρου. Μέσα από τη μελωδία και το ρυθμό, μέσα από την ποίηση, την κίνηση του χορού και τη μιμική, η μουσική προσφέρει στα παιδιά χαρά και ενέργεια, εμπλουτίζει τις παρατηρήσεις και τη φαντασία τους, αναπτύσσει τις διανοητικές ικανότητές τους, ενεργοποιεί την κατάκτηση γνώσεων για τα φαινόμενα του κόσμου.

Ο ρόλος του παιδαγωγού είναι καθοριστικός καθώς για την σωστή ανάπτυξή του, το παιδί χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερα θετικά συναισθήματα. Αυτά επιδρούν στην ομαλή ψυχική ανάπτυξη του και συμβάλλουν στο να είναι ευδιάθετο και ευτυχισμένο, να κατακτάει με χαρά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

Το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ είναι ιδιαίτερα κατάλληλο και για πολύ μικρά παιδιά καθώς τα βοηθάει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική στον χορό και στο θεατρικό παιχνίδι ταυτόχρονα.

Πώς θα γίνει αυτό; Πολλά μουσικά παιχνίδια, παιδικά μουσικά όργανα, κορδέλες ρυθμικής και μεγάλα πανιά. Το πλούσιο βεστιάριο και τα πολλά αντικείμενα κάνουν το μάθημα να μοιάζει διασκέδαση!

Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Βάνια Φίτσεβα
Σκηνοθέτης, Χορογράφος, Μουσικός Παιδαγωγός

Πρόγραμμα

Το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ λειτουργεί συνεχόμενα τα τελευταία 15 χρόνια, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση γονέων και μαθητών της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Οι ηλικιακές βαθμίδες είναι τέσσερις (4) :

  1. παιδιά ηλικίας 4-5 ετών
  2. παιδιά ηλικίας 5-7 ετών (Α’- Γ’ Δημοτικού)
  3. παιδιά ηλικίας 9-12 (Γ’-Στ’ Δημοτικού)
  4. έφηβοι ηλικίας 13-18 (γυμνάσιο και λύκειο)

Ο χωρισμός των τμημάτων ακολουθεί τις αναπτυξιακές ανάγκες και το γνωστικό επίπεδο του κάθε παιδιού και εφήβου.Το εργαστήρι εστιάζει τόσο στην καλλιέργεια της ομαδικότητας αλλά και στην ανάπτυξη της ατομικότητας του κάθε μέλους του. Εστιάζοντας στο κάθε παιδί ξεχωριστά, το βοηθάμε ανακαλύψει τα κρυφά του ταλέντα, να αισθανθεί σιγουριά και αυτοπεποίθηση και να καλλιεργήσει τηνφαντασία του και την ενσυναίσθησή του. Για επιτευχθούν τα παραπάνω ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικές ασκήσεις και θεατρικό παιχνίδι.

Μάλιστα στο τέλος κάθε χρονιάς οργανώνεται μια μεγάλη παράσταση με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του εργαστηρίου στην οποία κάθε παιδί διαλέγει το ίδιο τον ρόλο που επιθυμεί.Η εξέλιξη και τα οφέλη του εργαστηρίου φαίνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο σε αυτήν την τελική παράσταση, την οποία θα την θυμούνται για όλη τους τη ζωή!

Κόστος Συμμετοχής

35€ / μήνα

Επικοινωνία

Γραμματεία Φ.Ε.Ξ. / 25410 25421

Βάνια Φίτσεβα / 6978227642

Ανακοινώσεις Εργαστηρίου

Άριελ, η μικρή γοργόνα

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, 20:00, Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης
Η Ομάδα του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου της ΦΕΞ σε σκηνοθεσία της Βάνιας Φίτσεβα παρουσιάζει το έργο«Άριελ, η μικρή γοργόνα». Είσοδος ελεύθερη - μόνο με προσκλήσεις...
Γίνε Μέλος
Εγγραφή
γίνετε μέλος της ΦΕΞ και κερδίστε εκπτώσεις σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια και άλλα μοναδικά προνόμια!
Στήριξε το Μουσείο
Κάντε την δωρεά σας
υποστηρίξτε με την προσφορά σας, τη λειτουργία και τις δράσεις του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης