Πολιτιστικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 93,5

Το Πολιτιστικό Ραδιόφωνο - ΆΚΟΥΣΕ… ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Το Ράδιο Ξάνθη δημιουργήθηκε από την Φ.Ε.Ξ. το 1988. Αποτελεί το μοναδικό πολιτιστικό ραδιόφωνο της περιοχής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εκπέμπει από το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα υπόλοιπα ραδιόφωνα της περιοχής, μιας και δεν μεταδίδει διαφημίσεις με οικονομικό όφελος, αφού τα λειτουργικά του έξοδα καλύπτονται εξολοκλήρου από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης. Όλοι οι παραγωγοί του ραδιοφώνου είναι εθελοντές, με μοναδικό μέλημά τους, να προσφέρουν στον πολιτισμό και στην πολυφωνία της πόλης στα FM.

Πολλή και επιλεγμένη μουσική, (κλασσική, jazz, παραδοσιακή και έντεχνη) πλαισιωμένη από αξιόλογες τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, απόψεις και σχόλια. Σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα της Φ.Ε.Ξ. δημιούργησε την εκπομπή «Το Θέατρο στο Ράδιο» ενώ, σε συνεργασία με το Παραδοσιακό Χορευτικό Εργαστήρι την εκπομπή «Παράδοση κατ’ Οίκον». Ενημερωτικές εκπομπές για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Σήμερα, συνεχίζει να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ακροατών.

Το πρόγραμμα του Ράδιο Ξάνθη 93,5

Το 35% του προγράμματος του είναι κλασική μουσική με αντίστοιχες εκπομπές. Το 25% πολιτιστικές εκπομπές, (το κουμπί του καλλιτέχνη, το θέατρο στο ράδιο – με τη θεατρική ομάδα της Φ.Ε.Ξ., συμβαίνει στην Ξάνθη – ενημερωτικά σποτ για το τι μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στην πόλη, παράδοση κατ’ οίκον – με το παραδοσιακό χορευτικό εργαστήρι της Φ.Ε.Ξ. Το 5% περιλαμβάνει μουσική του Μάνου Χατζιδάκι καθημερινά και έντεχνο ελληνικό και τέλος το 35% τζαζ με αντίστοιχες πάλι εκπομπές.

Ο εξοπλισμός του

Λειτουργεί 100% ψηφιακά. Μια δωρεά της Microsoft σε software καθώς και εξοπλισμός από ιδιώτες και μέλη της Φ.Ε.Ξ. έδωσαν τη δυνατότητα στο Ράδιο Ξάνθη να λειτουργεί ψηφιακά. Το πρώτο studio βρίσκεται στην αποκαταστημένη πτέρυγα του Λαογραφικού μουσείο πάνω από την αίθουσα διαλέξεων και παρουσιάσεων, κάτι που καθιστά το ραδιόφωνο πολύ ευέλικτο σε ζωντανές αναμεταδώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Το δεύτερο studio μοιράζεται τον εξοπλισμό και το χώρο του, με το τμήμα καταγραφής – μεταγραφής και τεκμηρίωσης του μουσείου και δίνει τη δυνατότητα για ηχογραφημένες εκπομπές.

Συντονιστείτε στους 93,5
ή στο https://www.radioxanthi.gr

Υπεύθυνος Ράδιο Ξάνθη 93,5
Στέλιος Αναστόπουλος